Project Description

Bathroom renovation Basel

Location: Bottmingen (Basel), Switzerland

Property type: Detached house

Year: Construction 1978/ Bathroom renovation 2016

Client: Private Owner

Description:

This detached family home was built in 1978. It had since undergone several smaller and larger renovations, however, the master bathroom was still the original. Not only was it very outdated in terms of style, but it was also looking very tired.

Client Brief:

The client was envisioning a contemporary style bathroom with a touch of glam. She was looking for a fairly minimalistic look with soothing colours and a relaxing ambiance. The client wanted to create her own private sanctuary.

Design Solution:

I suggested the use of neutral colours and natural materials, such as wood and stone as a base. The dark wooden floors give the space a very sophisticated look and the lighting and accessories add the desired touch of glam and feminity. The clean, straight lines are softened with the organically shaped sanitary ware and the rounded taps.